En plein public

September 2018
Leiderschap vraagt Storytelling en vice versa

‘Vorige week volgde ik een training persoonlijk leiderschap. Vaak dacht ik terug aan jullie masterclass Storytelling/Storylistening. Die gaat ook over persoonlijk leiderschap!’ Regelmatig krijgen we reacties als deze van deelnemers. In onze visie vraagt Storytelling en Storylistening ontdekken wat je vindt, waar je voor gaat, wat je raakt en wat je voor je ziet, vandaag en in de toekomst, persoonlijk en professioneel. Vervolgens is het de kunst om dit pakkend over de bühne te brengen zodat je anderen meeneemt, aan het denken zet en activeert.

Verhalen maken door te doen
‘Het leven zit vol hindernissen en vol zaken die we heel graag willen, maar niet lukken. Toch is het de kunst dat je dat dan accepteert en kijkt wat je zelf kunt beïnvloeden en dat dan gaat doen,’ zei Maarten van der Weijden een dag na zijn Elfsteden-zwemtocht. In drie dagen en nachten legde hij zwemmend de Elfstedentocht af om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Na 163 kilometer en 55 uur zwemmen moest hij stoppen. Heel Nederland volgde zijn verhaal, van begin tot eind. Met een verhaal als dit: persoonlijk (alleen hij kan dit), moedig (hij wist van tevoren niet of het zou lukken) en oprecht (er was geen persoonlijk gewin) willen we meegaan. We zien het voor ons, herkennen de thema’s en voelen ons verbonden. We identificeren ons en als vanzelf zoeken we mee naar oplossingen.

Gooi de boel over je eigen boeg!
In veel organisaties en bedrijven gaan presentaties op één bepaalde manier waar iedereen (zeg het maar eerlijk) tabak van heeft omdat deze manier slaapverwekkend is en toch… Wie durft de boel over een andere, eigen boeg te gooien? Wie maakt wakker, schudt de boel op en waagt het om zijn/haar nek uit te steken met een oprecht, levendig, ‘spicy’, eigenzinnig verhaal? Wie pakt dat persoonlijk leiderschap?

Boeiender leven?
Ooit concludeerde een deelnemer aan het eind van een training Storytelling: ‘Volgens mij moet ik vooral zorgen dat ik voluit leef als ik boeiend wil vertellen.’ Over persoonlijk leiderschap gesproken!

Als we het geloven, blijven we aangehaakt
Toen Maarten van der Weijden zijn benefietactie staakte had hij 2,5 miljoen euro opgehaald voor het KWF. Enkele dagen later was dit bedrag opgelopen tot ruim 3,5 miljoen. Zijn zwemtocht was klaar, maar zijn verhaal ging verder, zo ook zijn impact. Wat hij ongelofelijk goed kan is dat wat hij vanbinnen beleeft, naar buiten brengen en delen. In alle eerlijkheid. En omdat we als toeschouwer voelen dat er geen borstklopperij bijzit, veeleer oprechte verwondering en betrokkenheid, blijven we aangehaakt en werken we graag mee!


Masterclass Storytelling / Storylistening
14 en 28 november 2018
Zeist


Wil je complexe materie helder uitleggen en het ‘nut’ of ‘de noodzaak’ ervan voelbaar maken? Wil je jouw publiek wakker, enthousiast en mee krijgen? Dan ben je van harte welkom in onze Masterclass! Hierin leer je naast overtuigend (en onvergetelijk!) vertellen ook in te spelen op de verhalen van je luisteraars zodat je tot een inspirerende uitwisseling komt.

Wil je meer weten? Bel of mail ons!
Wil je meedoen? Geef je snel op!
Deze training voor je team? We horen het graag!
Lees hier reacties op onze programma’s.