En plein public

Mei 2018
Het verschil tussen vals en echt contact met je publiek

In onze vorige nieuwsbrief bespraken we hoe je als spreker vanuit gelijkwaardigheid contact maakt en hoe spannend dat is. Als we die spanning niet bij onszelf (h)erkennen en geen actie ondernemen, bereiken we de ander nooit. Wat is het verschil tussen vals en echt contact?

Contactvermijding​
Om spanning te vermijden, leren we onszelf gedurende ons leven allerlei geniale foefjes aan waarmee we doen alsof er contact is. Zo kunnen we een publiek aankijken zonder iemand echt te zien, kunnen we doen of we luisteren en ondertussen bezig zijn met iets anders, kunnen we lachen terwijl we van binnen huilen en spreken over geestdrift terwijl we geestelijk afwezig zijn.

Vals contact irriteert​
We mogen dan allemaal allerlei contactvermijdende trucjes op ons repertoire hebben staan, als publiek verlangen we wezenlijk contact. Bij een spreker die vals contact maakt, raken we verveeld, geïrriteerd of plaatsvervangend beschaamd. Als publiek zijn we kritisch. We willen geraakt en bewogen worden door een echt mens. Oprecht contact maken en laten zien wie je bent, is hiervoor een voorwaarde.

Niet spreken tegen, maar spreken met je publiek
Een gedachte die kan helpen om contact te maken met een zaal vol mensen, is om niet te spreken tegen je publiek, maar met je publiek. Zie je presentatie als een gesprek van mens tot mens. Durf tijdens de presentatie je eigen authentieke impulsen te volgen, je associaties te delen en je publiek hierin mee te nemen. Ook als het anders loopt als gepland!

Vragen omdat het moet of uit nieuwsgierigheid?
Voor vragen stellen geldt precies hetzelfde. Stel geen vragen omdat dat “zo lekker interactief” is, om vervolgens geen enkele interesse te hebben in de antwoorden die je krijgt. Wanneer je een vraag stelt, stel deze dan vanuit oprechte interesse. Laat je verrassen en beïnvloeden door het antwoord dat je krijgt, zie de persoon die antwoord geeft, proef het antwoord, verwerk het en toon jouw oprechte reactie.

En word je overvallen door een vraag uit het publiek, zie dit als een kans tot contact die je in je schoot geworpen krijgt! Ga niet te snel in de ‘u vraagt, wij antwoorden’ modus. Vraag door. Onderzoek of er een vraag onder ligt waarmee iedereen uit het publiek zich kan verbinden. Bedenk dat het misschien voor de vragensteller net zo spannend is en hij/zij niet in één keer de juiste woorden vindt. Doorvragen is juist een teken dat je contact probeert te maken en de ander wilt ontmoeten.

Adelheid Roosen gebruikt vaak het woord ‘doorhuiveren’ als het om contact en ontmoeten gaat. Contact maken is door de huiver heen naar de ander toe bewegen en je uit durven spreken, vragen wat misschien heel spannend is, zeggen wat je hoort, ziet en wat dit met je doet. Met het risico dat je antwoord krijgt. En daar heb je het: contact!


Masterclass Storytelling / Storylistening
14 en 28 november 2018
Zeist


Wil je op een ontspannen manier contact maken met je publiek? Wil je complexe materie helder uitleggen en het ‘nut’ of ‘de noodzaak’ ervan voelbaar maken? Jouw publiek op de puntjes van hun stoelen krijgen? Dan ben je van harte welkom in onze Masterclass! Hierin leer je naast overtuigend (en onvergetelijk!) vertellen ook in te spelen op de verhalen van je luisteraars zodat je tot een inspirerende uitwisseling komt.

Wil je meer weten? Bel of mail ons!
Wil je meedoen? Geef je snel op!
Deze training voor je team? We horen het graag!
Lees hier reacties op onze programma’s.